zondag 22 februari 2015

Zelf ijs maken!

Hai meiden! Vandaag ga ik aan jullie laten zien hoe je zelf ijs maakt!
Let op: Je hebt wel een ijsmachine nodig!


Ik heb weer 2 soorten ijs voor jullie: framboos en chocolade!

Frambozen roomijs

Ingrediënten
  • 200 gram frambozen
  • 100 gram suiker
  • 1 eierdooier
  • 1 eetlepel citroensap
  • 250 ml melk
  • 100 ml slagroom

Was de frambozen. Blend ze samen met het citroensap, de suiker en eierdooier. Vermeng het mengsel met de slagroom en de melk. Meng het geheel goed. Schakel de ijsmachine in op de roomijs stand en giet het mengsel in de machine. Laat het ongeveer een half uur draaien. En tada! Je ijs is klaar!


Chocolade roomijs


Ingrediënten
  • 3 eierdooiers
  • 100 gram poedersuiker
  • 250 ml melk
  • 200 ml slagroom
  • 15 gram cacao

Klop de eierdooiers met de suiker, cacao en 50 ml melk totdat de cacao goed is opgelost. Voeg dan de rest van de melk toe en roer het geheel goed door. Klop de slagroom bijna stijf. Giet het mengsel bij de slagroom. Meng het geheel goed.
Schakel de ijsmachine in op de roomijs stand en giet het mengsel in de machine. Laat het ongeveer een half uur draaien. En dan...... klaar!



Ik hoop dat jullie wat aan deze lekkere recepten hebben!

-xoxo- Simone

Geen opmerkingen:

Een reactie posten